Υπνική Άπνοια

sleep-apneaΤο SmileDentalImplants είναι αφιερωμένο στη διεπιστημονική διαχείριση της διαταραχής της αναπνοής κατά τον ύπνο .
Πριν από την επίσκεψη , όλοι οι ασθενείς πρέπει να συμπληρώσετε το ιστορικό υγείας και τον ύπνο ερωτηματολόγιο ύπνου. Πιστεύουμε στην επικοινωνία με άλλους θεράποντες κλινικούς γιατρούς. Είμαστε σε στενή αλληλεπίδραση με κέντρα ύπνου στην περιοχή της Αθήνας . Κατά την πρώτη επίσκεψη , οι ασθενείς αναμένεται να φέρουν ένα αντίγραφο της πιο πρόσφατης μελέτης του ύπνου τους . Κροταφογναθικές διαταραχές και κεφαλαλγία συνήθως συνυπάρχουν με τις διαταραχές του ύπνου . Η διαχείριση της διαταραγμένης αναπνοής ύπνου όπως το ροχαλητό και η αποφρακτική υπνική άπνοια αποφασίζεται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή . Διαφορετικά είδη ενδοστοματικών συσκευών χρησιμοποιούνται συχνά για τη βέλτιστη φροντίδα των ασθενών. Μια ανασκόπηση των ψυχολογικών και κοινωνικών συνεπειών της διαταραχής του ύπνου είναι σημαντική, καθώς οι ψυχολογικοί παράγοντες έχουν αποδειχθεί είτε να ενισχύσουν ή να αναστείλουν την θεραπεία. Τι είναι η αποφρακτική υπνική άπνοια; Το σύνδρομο της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου ( OSA ) είναι μια συχνή διαταραχή που συνδέεται με σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την υγεία . Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου άπνοιας η γλώσσα και μαλακή υπερώα καταρρέουν πάνω στο πίσω μέρος του λαιμού, δημιουργώντας απόφραξη.

Αυτό συνδέεται με μειωμένα επίπεδα οξυγόνωσης , και με κατακερματισμένο ύπνο . Τα συνοδά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν : ρόγχος μη αναζωογονητικό ύπνο υπερβολική ημερήσια υπνηλία κούραση πρωινούς πονοκεφάλους γνωσιακή δυσλειτουργία ευερεθιστότητα κατάθλιψη Εκτός από την υπερβολική ημερήσια υπνηλία , ασθενείς με άπνοια ύπνου είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από προβλήματα καρδιάς ( καρδιακή προσβολή , συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια , υπέρταση ) , εγκεφαλικά επεισόδια , καθώς επίσης και έχοντας μια υψηλότερη συχνότητα αυτοκινηστικών ατυχημάτων ( οι ασθενείς συχνά αποκοιμούνται ενώ οδηγούν) .

Πώς γίνεται η διάγνωση άπνοια ύπνου;
Η διάγνωση βασίζεται στο ιατρικό ιστορικό , φυσική εξέταση και τα αποτελέσματα μιας πλήρους μελέτης ύπνου , η οποία διεξάγεται σε εργαστήριο μελέτης ύπνου .

Θεραπευτικές επιλογές
1 . CPAP θεραπείας Συνεχής θετική πίεση οξυγόνου στους αεραγωγούς είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία. Απαιτεί τη χρήση μιας διασύνδεμενης μάσκας , σφραγισμένο σωλήνα , και μία διάταξη που συνδέεται με μια πηγή ρεύματος . Πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να ανεχθούν τη χρήση της CPAP λόγω της δυσκολίας στη διατήρηση τη μάσκα , κλειστοφοβική αίσθηση , ο θόρυβος από την μηχανή ξυπνά το σύντροφο στο κρεβάτι , δυσκολία να φέρει το μηχάνημα CPAP σε κάθε περίπτωση ( συχνούς ταξιδιώτες ) .
2.Oral Appliance Θεραπεία Μια πρόσφατη ενημέρωση των παραμέτρων κλινικής πρακτικής της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου ( AASM ) δηλώνουν ότι οι συσκευές στοματικής ενδείκνυται για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας αποφρακτικής υπνικής άπνοιας, σε ασθενείς που προτιμούν τις ενδοστοματικές συσκευές από το CPAP , οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στο CPAP , οι οποίοι δεν είναι κατάλληλοι για θεραπεία με CPAP , ή για τους οποίους οι προσπάθειες θεραπείας με CPAP είναι ανεπιτυχής . Το CPAP είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία. Η σύσταση για χρήση του CPAP πρέπει να γίνεται σε ασθενείς με σοβαρή OSA.
Οι ενδοστοματικές συσκευές αποτελούν μια εναλλακτική επιλογή για τους ασθενείς που δεν μπορούν να ανεχθούν τη θεραπεία CPAP . Η μεγαλύτερη αποδοχή από τους ασθενείς έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη τήρηση της θεραπείας .
Θεραπεία Υπνικής Άπνοιας
Οι ενδοστοματικές συσκευές είναι αφαιρούμενες συσκευές που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια της νύχτας για να αποτρέψουν την κατάρρευση της γλώσσας και της μαλακής υπερώας στο πίσω μέρος του λαιμού . Αυτές συνδέονται με τα άνω και κάτω δόντια, και στη συνέχεια τοποθετούν μηχανικά τη κάτω γνάθου προς τα εμπρός για να κρατήσει τον αεραγωγό ανοιχτό κατά τη διάρκεια του ύπνου . Ο στόχος αυτών των συσκευών είναι να βελτιωθεί η βατότητα του άνω αεραγωγού κατά τη διάρκεια του ύπνου αυξάνοντας τις διαστάσεις του και τη μείωση της απόφραξης του. Οδοντιατρική κλινική μας χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία της οδοντιατρικής για τη διαχείριση της διαταραχή της υπνικής άπνοιας και αποβλέπει να σας δώσει πίσω μια φυσιολογική ζωή , χωρίς ροχαλητό και άπνοια .
Εάν ροχαλζεται έντονα και έχετε τα συμπτώματα της άπνοιας ύπνου παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κλινική μας σήμερα και να προγραμματίσετε μια συνάντηση με τον Δρ Μπότο . Ανυπομονούμε να σας δούμε !