Q?

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

A.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι βίδες σε σχήμα κυλινδρικό με ριζόμορφη αρχιτεκτονική, κατασκευασμένα από τιτάνιο, που δρουν ως ρίζα σε τεχνητό δόντι. Αυτά τοποθετούνται προσεκτικά στη γνάθο και αφήνονται να επουλωθούν. Κατά τη φάση της επούλωσης, το οστό σας αυξάνεται μέχρι την επιφάνεια του εμφυτεύματος, ώστε να ασφαλίσει στη θέση του.
Λίγο αργότερα, μια στεφάνη κατασκευάζεται για να αντικαταστήσει το δόντι που λείπει ή τα δόντια που λείπουν. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να έχετε το "νέο" δόντι αμέσα!

Q?

Ποια είναι μερικά από τα οφέλη των οδοντικών εμφυτευμάτων;

A.

∙Φαίνονται και αισθάνονται ακριβώς όπως τα δικά σας δόντια. Τα οδοντικά εμφυτεύματα θα επαναφέρουν την αυτοπεποίθησή σας για να μιλήσετε, να γελάσετε, και να μασάτε με άνεση και χωρίς έγνοιες.
∙Τα εμφυτεύματα διατηρούν την ακεραιότητα των δομών του προσώπου. Τα εμφυτεύματα εμποδίζουν την κατάρρευση των μαλακών και σκληρών ιστων του στοματός σας που συμβαίνει κάτω από τις συνηθισμένες γέφυρες και τις οδοντοστοιχίες. Σε ασθενείς οι οποίοι έχουν χάσει όλα τα δόντια τους, το κατώτερο ένα τρίτο του προσώπου τους είναι επιρρεπές σε κατάρρευση, τα εμφυτεύματα αντιθέτως βοηθούν για τη διατήρηση του οστού και του προφίλ του προσώπου. Τα εμφυτεύματα αποκτούν έναν ισχυρό δεσμό με το περιβάλλον οστό που παρέχει στήριξη και αγκύρωση για τη μάσηση, καθώς και διέγερση για το οστό για να διατηρηθεί στη θέση του.
∙Τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν το σύνολο των δοντιών που λείπουν, χωρίς να πειράξουμε τα φυσικά δόντια.
Αποκτούμε καλύτερη υγεία και τη διατροφή, επειδή βελτιώνεται η διατροφή μας, μπορείτε να φάτε ό, τι θέλετε. Οι ασθενείς με οδοντοστοιχίες δυσκολεύονται συχνά να φάνε ορισμένες τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι θέτουν σε κίνδυνο τη διατροφή τους. Με τα οδοντικά εμφυτεύματα, είναι πολύ πιο εύκολο να δαγκώσετε και να μασήσετε τα αγαπημένα σας φαγητά.
∙Ευκολία καθαρισμού. Μια στεφάνη που υποστηρίζεται από ένα εμφύτευμα μπορεί να καθαριστεί όπως και τα άλλα σας φυσικά δόντια, δηλαδή με βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος. Ο καθαρισμός όμως κάτω από μια γέφυρα απαιτεί τη χρήση ειδικού νήματος για σωστό καθαρισμό, ενώ μια μερική οδοντοστοιχεία πρέπει να βγαίνει από το στόμα πολλές φορές την ημέρα και να καθαρίζεται.
∙Γεύση. Οι ασθενείς που φορούν μια άνω οδοντοστοιχία συχνά δυσκολεύονται να γευτούν πραγματικά τα τρόφιμα, επειδή η οροφή του στόματος καλύπτεται. Με τα εμφύτευματα δεν είναι απαραίτητο να καλυφθεί η οροφή του στόματος, έτσι ώστε να είναι δυνατό να απολαύσετε τη γεύση όλων των αγαπημένων σας φαγητών.

Q?

Τι γίνεται αν έχω ήδη χάσει όλα του τα δόντια μου;

A.

Εάν έχετε μια οδοντοστοιχία και έχετε προβλήματα διατήρησης στη θέση της ή δεν μπορείτε να απολαύσετε μερικά από τα αγαπημένα σας φαγητά, τα εμφυτεύματα μπορούν να κάνουν μια μεγάλη διαφορά για σας. Ανάλογα με την δική σας περίπτωση, 2-4 εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε σαγόνι ώστε να σταθεροποιήσουν τις οδοντοστοιχίες σας στη θέση τους. Δεν υπάρχει πλέον η ταλάντευση ή όχι περισσότερο οι βρώμικο κόλλες. Θα είστε ελεύθεροι να απολαύσετε όλα τα αγαπημένα σας φαγητά με αυτοπεποίθηση και άνεση.

Q?

Πόσο καιρό εμφυτεύματα διαρκούν;

A.

Δημοσιευμένες κλινικές έρευνες δείχνει ότι τα εμφύτευματα δεν έχουν προβλήματα επιτυχείς για πάνω από 40 χρόνια με ποσοστά επιτυχίας που φθάνουν πλέον πάνω από 98%. Οι περιπτώσεις αυτές παρακολούθουνται από την αρχή και παραμένουν επιτυχή για όλη τη διάρκεια ζωής των ασθενών αυτών.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν σχεδιαστεί για να είναι ισόβια, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στη μακροζωία τους. Φροντίδα στο σπίτι και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο ή ειδικό είναι ίσως οι πιο κρίσιμες πτυχές.
Συγκριτικά, οι έρευνες δείχνουν ότι η τυπική γέφυρα σε φυσικά δόντια διαρκούν από 7-10 ετών και ότι οι μερικές και ολικές και οδοντοστοιχίες διαρκεί κατά μέσο όρο μόλις 5 ετών. Στην πραγματικότητα, οι ασφαλιστικές εταιρείες αναμένουν ότι οι γέφυρες και οι μερικες και ολικές οδοντοστοιχίες θα διαρκέσουν 5 χρόνια και ως εκ τούτου θα πληρώσουν για την αντικατάσταση κάθε 5 χρόνια. Επομένως κατανοείται τη τεράστια διαφορά στη πρόγνωση των εμφυτευμάτων με τις απλές γέφυρες και οδοντοστοιχίες.

Q?

Σε ποια περίπτωση τότε, αν υπάρχει, θα οδοντίατρος συστήσει μια γέφυρα να στηριχθεί σε φυσικά δόντια;.

A.

Μερικές φορές, αν τα παρακείμενα δόντια έχουν μεγάλες αποκαταστάσεις (σφραγίσματα) που πρέπει να αντικατασταθούν, μια γέφυρα που υποστηρίζεται σε φυσικά δόντια μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, διότι αυτά τα δόντια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την προστασία της στεφάνης.

Q?

Πως μπορώ να ξεκινήσω;

A.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς ένα όμορφο χαμόγελο, κάνοντας ένα ραντεβού στο οδοντιατείο μας.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα αισθάνονται και φαίνονται τόσο φυσικά, ώστε απλά να ξεχάσετε οτι έχετε χάσει ένα δόντι!