ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ

ΕνδοδοντίαΚάθε δόντι στο ανθρώπινο στόμα περιέχει ένα μακρύ και λεπτό χώρο (ο πολφός) που εκτείνεται προς τα κάτω μέσα στη ρίζα του δοντιού. Ο πολφός περιέχει νεύρα, αιμοφόρα αγγεία και συνδετικό ιστό που μπορεί να καταστραφεί από την τερηδόνα ή τραυματισμό. Όταν ο πολφός μολυνθεί ή τραυματιστει, το αποτέλεσμα είναι συχνά αφόρητος οδοντικός πόνος και, με την πάροδο του χρόνου, ο θάνατος του δοντιού.

Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω ένα μολυσμένο δόντι;

Ασθενείς με οδοντική λοίμωξη θα βιώσουν μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα, που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε:

    Πονόδοντους που δεν υποχωρούν μετά από 24 ώρες
    Οδοντική ευαισθησία στο κρύο ή ζεστό φαγητό ή ποτό
    Δυσφορία στο μάσημα ή το δάγκωμα
    Πρήξιμο κοντά στο δόντι

Η ενδοδοντική θεραπεία όχι μόνο θα ανακουφίσει τα δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά θα προστατεύσει τη διατήρηση των δοντιών σας, καθώς μετά θα αποκατασταθεί με μια στεφάνη.

Η απονεύρωση περιλαμβάνει την αφαίρεση του περιεχομένου του πολφού. Μόλις ο πολτός έχει αφαιρεθεί και το κανάλι της ρίζας έχει καθαριστεί και σφραγίζεται με ένα υλικό για την πρόληψη της περαιτέρω μόλυνσης.

Για τη διασφάλιση της υγείας και της διατήρησης του χαμόγελού σας, μπορούμε να εκτελέσουμε μια ασφαλή και άνετη ενδοδοντική θεραπεία στο οδοντιατρείο μας από ειδικό ενδοντολόγο οδοντίατρο.